Industrial Prime
Kuvassa vasemmalta lukien: Finland Eventsin tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu, Tredean lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto (selin), Latvian suurlähettiläs Uģis Bambe, Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä airBalticin Wolfgang Reuss (Senior Vice President, Network Management) ja Jouni Oksanen (Senior Vice President, E-Commerce, Sales and Marketing).

Uusi lentoyhteys Riikaan vauhdittaa Tampereen seudun kasvua ja kehitystä

Industrial Prime FI | maaliskuu 25, 2017

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 25, 2017

Tampere–Pirkkalan lentokentältä pääsee ensi viikosta alkaen lentämään suoraan Riikaan. Uuden yhteyden roolia Tampereen seudun kehittämisessä pidetään merkittävänä.

Finland Events järjesti torstai-iltana yhteistyössä airBalticin, Finavian, Latvian suurlähetystön sekä Tredean kanssa medialle ja lähes 120 kutsuvieraalle mieleenpainuvan tapahtuman, kun Tampereella juhlistettiin uuden Tampere–Riika-reitin avaamista virtuaalisen #TMPRIX2017-juhlalennon muodossa.

Tapahtumassa kuultiin puheenvuoroja muun muassa Tampereen kaupungin, Finavian sekä airBalticin edustajilta. Puhujat olivat silmin nähden tyytyväisiä uuteen lentoyhteyteen.

Käytännössä Riika-yhteys tarkoittaa sitä, että Tampereelta pääsee yhden välilaskun taktiikalla jatkossa jo yli 200 kohteeseen kautta maailman.

Finavian mukaan Tampere–Pirkkalan vuosittainen lentomatkustajamäärä on parhaimmillaan ollut noin puolen miljoonan luokkaa. Vuonna 2016 matkustajia oli kuitenkin vain vähän yli 200 000. Uudesta yhteydestä toivotaan lentokentän matkustajavirroille uutta alkua.

– Nyt on aika pistää uusi kasvuvaihde silmään. Odotamme suurella mielenkiinnolla, millaisia lukemia matkustajamäärissä Tampereella nähdään lähikuukausina, Finavian lentoasemaverkosto-, markkinointi- ja myyntijohtaja Joni Sundelin kertoi.

Tampereelta voi lentää Latvian pääkaupunkiin ja takaisin kuusi kertaa viikossa, maanantaista lauantaihin. Aamuvarhain lähtevän lennon kesto on 1 h 15 min.

 

 

Ei riitä, että Tampereella menee lujaa Suomen mittakaavassa. Meidän pitää keksiä keinot, joilla kasvatamme tunnettuuttamme ja kilpailukykyämme myös kansainvälisesti.”

 

 

Paranevia mahdollisuuksia Tampereen seudulle

Tampere lähiseutuineen kasvaa ja kehittyy nyt huimaa vauhtia. Rakennusalalle riittää töitä uusien asuntohankkeiden ja infrastruktuurin kehittymisen ansiosta. Tampereen houkuttelevuutta kuvaa myös se, että seutu on ollut viime vuosina suuri muuttovoittaja.

Asumisen ohella Tampere on houkutteleva kohde paitsi matkustajille, myös tapahtumien järjestäjille. Esimerkiksi konferenssi-, konsertti- ja messupuitteet ovat Tampereella kunnossa.

Tampere on myös tiedon ja innovaatioiden kaupunki, joka houkuttelee opiskelijoita sankoin joukoin. Yliopistojen, tutkimuslaitosten ja liike-elämän välillä tehdään aktiivista tutkimusyhteistyötä.

Kaikki tämä kehitys ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö aina voisi kehittää lisää.

Fakta on, että Tampere sijoittuu maantieteellisesti Euroopan pohjoisille laitamille. Siinä yksi tekijä, jonka vuoksi houkuttelevuuden edistämiseksi saa paiskia hartiavoimin töitä. Tämän tietää myös Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Ei riitä, että Tampereella menee lujaa Suomen mittakaavassa. Meidän pitää keksiä keinot, joilla kasvatamme tunnettuuttamme ja kilpailukykyämme myös kansainvälisesti, Ikonen painotti puheenvuorossaan.

Hihat on luonnollisesti jo kääritty.

Esimerkiksi talouspolitiikkaa voidaan pitää Tampereella houkuttelevana. Liike-elämää varten suunnitteilla on kehityshankkeita sekä uusia innovaatioalustoja. Smart Tampere -ohjelma pyrkii rakentamaan houkuttelevan maailmanluokan ekosysteemin kansainvälisten yritysten ja sijoittajien houkuttelemiseksi seudulle.

Suunnitteilla on lisäksi muun muassa yliopistofuusio, jonka tavoitteena on synnyttää kansainvälisesti huomiota herättävä korkeatasoinen yliopistokokonaisuus. Sitä kautta Tampereesta voidaan tehdä entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto etenkin opiskelijoille.

Ikonen näkee, että kansainväliset lentoyhteydet näyttelevät merkittävää roolia seudun kehittämisessä. Niillä on tärkeä merkitys niin talouden, investointien kuin yksittäisten matkustajienkin kannalta.

– Tavoitteidemme saavuttamiseksi on tärkeää, että olemme maailmankartalla ja meillä on pysyvät yhteydet eri puolille maailmaa. Riika-yhteys tukee meitä ponnisteluissamme ja auttaa varmasti osaltaan kasvun ja kehityksen luomisessa, Ikonen kiteyttää.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares