Uusi suurtapahtuma Tampereelle

Industrial Prime FI | maaliskuu 29, 2012

Shares

Industrial Prime FI

maaliskuu 29, 2012

Tampereen Messujen myyntijohtaja Ville Keskinen ja projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen povaavat EuroMining-ammattimessuista uutta alihankintamessujen kaltaista suurtapahtumaa.

 

Suomessa maan alla piilotellut kaivosala tekee uutta nousuaan ryminällä. Viime vuosien aikana Suomi on noussut yhdeksi kiinnostavimmaksi kaivosmaaksi Euroopassa.

Kaivos on parhaassa tapauksessa koko seutukuntaa pyörittävä moottori. Sen alihankintavaikutukset ovat lähes rajattomat. Lista eri alihankinnoista ja sidosryhmistä on pitkä, ja sen rajana toimii vain lahjakkaimman liikemiehen mielikuvitus.

Uuden EuroMining-messujen projektipäällikkönä toimiva Raimo Pylvänäinen toivookin lähes koko elinkeinoelämältä avointa mieltä kaivosalan tarjoamille liiketoimintamahdollisuuksille.

– Nyt kannattaa herätä ja tulla tunnustelemaan, mitä kaikkea kaivoksen perustaminen ja ylläpitäminen pitää sisällään. Kaivosalalla tarvitaan lähes kaikkea, Pylvänäinen korostaa.

Tampereen Messujen myyntijohtaja Ville Keskinen odottaa EuroMining-messujen muodostuvan vuosien mittaan Alihankintamessujen kaltaiseksi suurtapahtumaksi.

– Olemme varanneet kaikki neljä hallia ja ulkotilat käyttöön, jotta kaikki halukkaat mahtuvat varmasti mukaan. Näytteilleasettajamyynti aloitetaan nyt huhtikuussa ja sen vilkkauden perusteella katsotaan paljonko tilaa otetaan lopulliseen messukäyttöön, Keskinen kertoo.

 

Kulkuyhteydet merkittävässä roolissa

Keskisen vastuulla Tampereen Messut Oy:ssä on muun muassa uusien tapahtumien kehittäminen. Pylvänäisen tullessa taloon reilu vuosi sitten, miehet kävivät keskustelua siitä, mikä olisi uusi kansainvälinen messutapahtuma, joka tulisi järjestää Tampereella.

Pylvänäinen Vuorimiesyhdistyksen jäsenenä osoittautui todelliseksi kaivosmieheksi, jonka tietotaito lähes itsessään on luonnonvara, ja jota Keskisen mukaan oli ehdottomasti hyödynnettävä EuroMining-messun tyyppisessä tapahtumassa.

Lisäksi kaivosalanmessu sopi Keskisen haikailemaksi uudeksi kansainväliseksi messutarjonnaksi paremmin kuin hyvin.

– Halusimme tapahtuman, jossa loistava sijaintimme pääsisi Alihankintamessujen tapaan oikeuksiinsa. Uskoisin, että Tampereen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta EuroMining saa paljon kävijöitä ja näytteilleasettajia myös muualta Pohjoismaista ja Euroopasta sekä lisäksi varmasti myös Venäjältä, Keskinen kaavailee.

 

Oppia Kanadasta

Kaksikko osallistui myös maaliskuun alussa Kanadassa pidettyyn huipputapahtumaan PDAC2012-konferenssiin. Tapahtuma on kansainvälinen kaivosalan näytteilleasettajille ja sijoittajille tarkoitettu messutapahtuma, johon saapuu kaivosalan merkittäviä toimijoita joka osa-alueelta. Kävijöitä tapahtumassa on vuosittain lähes 30000.

– Käynti PDAC-konferenssissa oli varsin valaiseva kokemus. Eritoten yllättävintä oli huomata kuinka käsittämätön määrä erilaisia palveluita liittyy kaivosalaan, Keskinen toteaa.

Lisäksi Kanadassa järjestettyjen messujen pitkälle viety tuotteistaminen yllätti Keskisen.

– Suomessa on yleisenä käytäntönä pakollinen messuosasto, jotta voit näkyä tapahtumassa. Tämä ei ole välttämättä oikea lähtökohta. Siellä oltiin ymmärretty sponsoroinnin merkitys. Jopa kengän kiillotus oli sponsoroitu omaksi näkyvyydeksi. Tässä meilläkin on opin paikka.

 

Talvivaara ei ole ainut kaivos

Vaikka mediassa usein otsikoissa vilisee lähinnä Talvivaaran kaivos, on Suomessa monien tietämättä lähes 60 muuta toimivaa kaivosta. Nämä kaivokset tarvitsevat alihankkijoita ja lukuisia palveluita ympäri vuoden. Jos tähän päälle huomioidaan vielä kansainväliset mahdollisuudet, tulisi joka alan patruunalla olla suuri mielenkiinto kaivosalaa kohtaan.

Uusi kansainvälinen EuroMining 2013 -messutapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran ensi vuonna Tampereen Urheilu- ja messukeskuksessa. Tampereen Messut Oy toteuttaa messut yhteistyössä Vuorimiesyhdistys ry:n ja Tekesin Green Mining -ohjelman kanssa.

 

Teksti & kuvat: Tuomas Porkkala, O-S

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares