Industrial Prime
Tiedon Leena Viljo Slushissa.

”Vuoden parhaita investointeja” – Tieto löytänyt Slushissa uutta verta ekosysteemiinsä

Industrial Prime FI | joulukuu 1, 2016

Shares

Industrial Prime FI

joulukuu 1, 2016

Slush käynnistelee parhaillaan loppurutistusta Helsingin Messukeskuksessa. Tieto on ollut paikalla etsimässä aktiivisesti uusia kumppaneita startup-ekosysteemiinsä.

Tieto haluaa tehdä tulevaisuudesta älykkäämpää datan avulla. Yhtiö on päättäväisenä rakentamassa datasta uutta kansallista vihreää kultaa, jolla Suomi saadaan uuteen nousuun.

Parhaat tulokset Tieto arvioi voivansa saavuttavaa yhteistyössä johtavista innovaattoreista ja kasvuyrityksistä koostuvan ekosysteemin kanssa. Juuri tästä syystä Tieto päätti olla tänä vuonna myös Slushissa vahvasti läsnä.

Kävimme jututtamassa Leena Viljoa, joka toimii Tiedossa julkisen sektorin ja terveydenhuollon toimialajohtajana.

Ennen haastatteluamme Viljo oli juuri saanut päätökseen palaverin mahdollisesta startup-yhteistyöstä – liiketoimintasuunnitelma oli improvisoitu 15 minuutissa nenäliinaan. Viljo oli Slushin antiin silminnähtävän tyytyväinen.

– Slush on ollut meille kenties jopa vuoden paras investointipäätös. Meno on ollut niin vilkasta, että kaksi päivää on väkisinkin tuntunut hieman liian lyhyeltä ajalta. Tämä on ollut Tiedolta erittäin onnistunut panostus ja arvokas tilaisuus monellakin tavalla.

Yhteistyö Tiedon kanssa on varmasti houkuttelevaa monien nuorten, resursseiltaan rajallisten startupien näkökulmasta. Tieto voi ja haluaa tarjota kumppaneidensa käyttöön paitsi suuren pohjoismaisen asiakaspohjansa, myös resursseja ja tukea idean kehittämisestä aina sen kaupallistamiseen saakka.

– Datan hyödyntämisessä on nimenomaan kyse ekosysteemin rakentamisesta ja sen hyödyntämisestä. Markkina on juuri nyt todella mielenkiintoinen, ja siksi mekin olemme täällä haistelemassa ja etsimässä uusia kumppaneita, Viljo sanoi.

Tummanpuhuva, hämyinen Slush tunnetaan tyylikkäästä toteutuksestaan. Tapahtuma on saanut paljon kiitosta ja kansainvälistä huomiota, ja suitsutusta tuli myös Viljolta.

– Suomalainen tapahtuma on Slushilla saavuttanut sen tason ja osallistujakokemuksen, mitä esimerkiksi Las Vegasissa käyvät kokevat. Ihminen kohtaa täällä oman maailmansa, jossa voi kokea aivan toisenlaisella tavalla sen, mitä on mahdollista saavuttaa ja mistä voi unelmoida. Slush imaisee ihmisen sisäänsä, niin että matkalla kotiin päässä surraa ja iPad on täynnä muistiinpanoja, kontakteja ja ideoita aivan sydämen tuskaksi asti, Viljo hehkutti.

Slushin kaksipäiväinen päätapahtuma Helsingin Messukeskuksessa päättyy tänään torstaina.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares