Industrial Prime
Satmaticin myyntipäällikkö Jukka Koivula (kuvassa vasemmalla) ja Cimcorpin hankintapäällikkö Marko Isoviita.

Yhteistyö, joka sujuu: Satmatic toimittaa vuosittain lukuisia UL-sertifioituja sähkökeskuksia Cimcorpin tarpeisiin

Industrial Prime FI | toukokuu 16, 2017

Shares

Industrial Prime FI

toukokuu 16, 2017

Ulvilalaisyritykset Satmatic ja Cimcorp ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo 90-luvun alusta lähtien. Satmaticin hankkiman UL-sertifikaatin myötä yhteistyö on viime vuosina syventynyt entisestään.

Tapaamme Satmaticin myyntipäällikkö Jukka Koivulan ja Cimcorpin hankintapäällikkö Marko Isoviidan Ulvilassa Cimcorpin tehtaalla. Industrial Prime FI on päättänyt selvittää yritysten välisen suhteen laadun sekä sen, mikä oikein on UL-sertifikaatti.

Lyhyesti sanottuna yhteistyö tarkoittaa sitä, että aina kun  rengastehtaiden automatisointiin erikoistunut Cimcorp tekee uuden sopimuksen, Satmaticille on luvassa parhaimmillaan jopa sadan sähkö- ja automaatiokeskuksen tilaus.

Satmatic toimittaa yhteistyökumppanilleen vuoden aikana satoja erikokoisia keskuksia, joten yhteistyötä voi kuvailla vähintäänkin merkittäväksi. Koivulan mukaan yhteistyö on sen laajuuteen nähden hyvin mutkatonta.

– Hinnoittelu on avointa, tilaukset tapahtuvat täysin sähköisesti ja keskusteluyhteys on erinomainen, Koivula kertoo kierrellessämme Cimcorpin tuotantotiloissa.

Isoviita on Koivulan kanssa samaa mieltä.

– Kyllä näin voi sanoa, eikä tästä naapuruudestakaan haittaa ole, hän toteaa viitaten vain muutaman kilometrin etäisyyteen yritysten toimipaikkojen välillä.

 

 

”UL-sertifikaatti tekee meistä houkuttelevan toimittajan kaikille Pohjois-Amerikan markkinoihin panostaville kone- ja laitevalmistajille.”

Jukka Koivula, Satmatic

 

 

UL-sertifikaatti tuo varmuutta asiakkaan toimituksiin

Edetessämme tehtaan käytävillä päidemme yläpuolella viuhuu autonrenkaita. Cimcorpin päätuote on nimittäin konsepti, joka automatisoi kokonaisen rengastehtaan. Myös Satmaticin sähkökeskuksia näkyy lähes joka risteyksessä.

Vuonna 2016 Cimcorpin 74 miljoonan euron liikevaihdosta peräti 95 % tuli viennistä. Yhtiö toimittaa kuljetinratkaisujaan rengastehtaisiin ympäri maailman, mutta erityisen suuri osuus, jopa 30 % koko liikevaihdosta, päätyy Pohjois-Amerikkaan. Vienti siihen suuntaan voi lähitulevaisuudessa voimistua entisestään.

Muutama vuosi sitten Satmaticin ja Cimcorpin yhteistyö sai uuden ulottuvuuden, joka liittyy pitkälti Yhdysvaltoihin.

Silloin Satmatic onnistui hankkimaan Pohjois-Amerikan markkinoiden vaatiman UL-sertifikaatin. Satmatic on vielä tänäkin päivänä yksi harvoista kotimaisista keskusvalmistajista, jotka pystyvät valmistamaan keskuksia sertifikaatin mukaisesti. UL on lyhenne sanoista Underwriters Laboratories, joka puolestaan on yhdysvaltalainen testaus- ja sertifiointilaitos.

UL-markkinoille ilman sertifikaattia toimitetut keskukset ovat vaarassa jäädä paikallisten tarkastusviranomaisten hyväksyntää vaille.

– Siinä tapauksessa luvassa on ylimääräisiä kustannuksia ja viivästyksiä, mikä ei luonnollisesti ole liiketoiminnan sujuvuuden kannalta erityisen toivottavaa, Isoviita sanoo.

UL-leima keskuksen kyljessä tarkoittaa kuitenkin automaattisesti sitä, että kaikki suunnittelusta komponentteihin on tehty määräyksien mukaisesti.

Lienee sanomattakin selvää, että yhteistyön molemmat osapuolet ovat tilanteeseen tyytyväisiä. Satmaticilla UL-hyväksyntä nähdäänkin selvänä kilpailuvalttina.

– Sertifikaatilla voimme tarjota asiakkaillemme parempaa varmuutta ilman lisähintaa. Tämä tekee meistä houkuttelevan toimittajan kaikille Pohjois-Amerikan markkinoihin panostaville kone- ja laitevalmistajille, Koivula toteaa lopuksi.

Kategoriat
Avainsanat
Nappi ylös

| Industrialprime.com |

Sosiaalinen media

Shares